tisdag 14 augusti 2012

Supersize me med en chipspåse i handen, hur går det ihop?


urs vilken hemsk dag detta har varit! Vi har har hållit på med dieten i 11 dagar nu och man märker verkligen att man kommer i en mottivations-svacka. Man vill klara det, men det är svårt när alla begär efter sött och fett kommer fram.

vi åt hemmagjorda hamburgare med pommes= 680 kcal!!! för en hamburgare och 100 g pommes. helt sjukt! då tror man att man är hyfsat nyttig när man gör hamburgeköttet utav köttfärs, tar brödet med minst kcal och en liten portion med pommes. och inte nog med det så hade vi filmkväll ikväll. vi blev så sugna på gottis och ville ha någonting att knapra på till filmen. vi tänkte att vi skulle gå och köpa lite körsbär och melon vi kunde knapra på.. men vad tror ni att vi fick med oss? -jo, 1 st 40 g chipspåse, 1 st 46 g M&M, 1 st 26 g chokladkaka och en liten "kaka" som David gärna ville ha. Visst är det mycket bättre att ta mini-varianterna på chips och godissorterna... men det är fortfarande massvis med kcal. bara chipspåsen är 208 kcal! 208!!! vi blev förvånade själva att vi kom ut med enbart "gottis" och INGEN frukt alls!

Än har vi stora socker-cravings! Ju mer kalorier vi äter till middag, ju starkare sockersug får vi känner vi. med andra ord, pommes= inte värt att äta!
Gissa vilken film vi kollade på då? Supersize me! haha. För er som inte känner till den filmen, är det en dokumentär om en kille som bara ska äta på McDonald i 1 månads tid, frukost, lunch och middag. Man fick dåligt samvete att man trycker i sig så mycket onyttigheter. Mannen som gör testet i filmen blev sjuk på riktigt av maten han åt! läkarna rådde honom att avbryta experimentet för hans hälsas skull. Det motiverar en verkligen att sluta äta ute på snabbmatställen.

I morgon blir det långpass på gymmet för att träna bort alla de extra kcal som jag stoppat i mig idag! Vi ska INTE ge efter för alla begär. Vi ska klara av att tappa dessa 20 kg som vi har satt upp som mål! Idag hade vi en svacka, men vi måste komma igen! Revansch i morgon!!

1 kommentar:

Joel Herrey sa...

Det ni upplever är inte alls ovanligt. Detta märker man extra påtagligt på alla gym omkring i landet efter årsskiftet då det först är smockfullt i några veckor varpå allas mål om att se ut som Arnold börjar fallera pga motivationen.

Många går alldeles för hårt i början och ser på något sätt hur hela ens liv ska se ut från denna dag. Det tar ett tag för kroppen att faktiskt vänja sig vid en ny diet/vana. Att ge kroppen - åtminstone! - 21 dagar för att ställa om är ett minimum.

Nu när ni är så duktiga, glöm inte att belöna kroppen för det faktiskt presterar. Med det sagt behöver man inte ta en dag i veckan där man totalt går loss på godishyllan på ICA, men att ta en dag då man äter mer än vanligt, kanske unnar sig vissa onyttigheter, utan att känna någon skam eller skuld för det. Nyckelordet är dock 'med måtta' (då jag själv har svårt för självbehärskning, öppnar jag en chipspåse så är den slut före jag vet ordet av!)

Nog babblat från mig, Lycka till! ;)