tisdag 7 augusti 2012

En liten uppdatering av nya dieten;

Har klarat av varje dag galant hittills! Det är så mycket lättare att följfölja saker när man är två som går in för det helt.
Det är lite meck med att behöva väga alla ingredienser på våg innan man tillagar sakerna och sedan väga allt för att se hur mycket allt väger.... ni kan ju räkna ut matten själv... men kort och gott; det tar lite tid. Kommer att bli skönt och förhoppningsvis lättare när man vet hur mycket kcal det är i alla råvaror så man slipper stå där med väldens matteuträkning man ska lösa.

Det är otroligt givande dock. Man ser verkligen från dag till dag om man klarar målet eller inte. På en våg är det svårt att få en exakt mätning när man kanske åt precis före ena gången man vägde sig och andra gången hade man inte ätit på flera timmar.. man kanske precis hade gått på toa ena gången och andra gången så behövde man släppa på trycket egentligen. Man kanske precis hade druckit vatten ena gången.. ja ni fattar... Med denna dieten så har man inte det dilemmat att tänka på.

Man blir så glad och tillfredsställd när man lägger huvudet på kudden på kvällen och vet att man har kcal över, som man inte har "spenderat". Sedan, i vårt fall, så nästan halverar vi intaget av kött mm vilket gör att vår matkassa inte tar slut lika fort. Så inte bara att vi tappar vikt så växer vår plånbok också. Sedan har vi märkt att pasta är en "lyxvara"! man har alltid fått höra hur mycket kcal det är i pasta men jag har aldrig förstått HUR mycket det är! Det är en väldigt "dyr" råvara som man bara får äta när man vill "lyxa till" det.

här är ett litet diagram över hur det har gått för mig! *stolt*

Inga kommentarer: