torsdag 12 mars 2009



Debattinlägg för svenskan

Roligt att Kronprinsessan och Daniel gifter sig!
- Men vissa gränser för tillgångar måste finnas.

Nu äntligen får Victoria sin Daniel! I sex år har de varit ett par. I sex år har de fått njutit av varandras sällskap, lärt känna varandra, förberett svenska samhället för den nu blivande prinsen. Så super roligt till förlovningen!

En sak som vi borde reagera starkt på är dock att utrikesdepartementet har krävt extra pengar för att kunna klara av ett kungligt bröllop 2008. I sex års tid har kronprinsessan och hennes nyblivna fästman kunnat förbereda sig och kunnat spara pengar till den kommande dagen. Varför har de inte tänkt på detta? Varför ska vi som skattebetalare skänka bort pengar till två stycken som inte har planerat sin ekonomi och sin framtid? Om man inte klarar av att betala för sitt bröllop, varför ska man kolla på 12 rums lägenheter?

I en tid som denna, när hela världen kämpar med sin ekonomi, ska vi satsa våra pengar på att bygga upp samhället igen. Att få alla människor att behålla sina jobb och ha en stabil inkomst.
Jag tycker att det kan vara bra att satsa lite extra pengar på en dag som hela världen kommer att bli informerad om. Hela världen kommer att, utifrån att se hur bröllopet är, skaffa sig, till viss del, en åsikt om hur Sverige är som land. Men som sagt så har de haft tid till att planera sin ekonomi för ett bröllop, de behöver inte 12 rum till två nygifta personer.

De måste tänka på sitt lands ekonomi och sina landsmän som knappt klarar av att leva. De måste tänka längre än näsan räcker, de måste tänka på fler än sin egen själviska lilla värld.

Inga kommentarer: