söndag 18 januari 2009

Thomas S. Monson


Har precis kommit hem från en brasafton (satelitutsändning med profeten som talare). Vår profet är en underbar talare! Det är alltid lika uppbyggande och andligt. En rolig och glad man som man inte kan undgå från att vilja lyssna på honom igen. Han mottiverar verkligen en att ta nya tag i livet och bli en bättre människa. Har man inte lyssnat på honom tidigare så är det någonting man verkligen måste erfara!

Här kommer några bra saker som verkligen kommer att hjälpa våra liv om vi lyssnar till och tillämar det i våra liv:
- Förberedelse är en viktig faktor för hur livet kommer att bli.
- You have great expectations. (Första presidentskapet, Guds representanter på jorden, förväntar sig stora saker av oss.)
-När tiden är inne för att handling har tiden för förberedelse tagit slut.
- De första åtta åren i ens liv formar personen. Om man får in dålig information under denna tiden kommer man att bli en sämre människa än om man har fått uppbyggande information. Uppfostra era framtida barn till bra människor genom bra och uppbyggande kunskap.
- Utbildning= viktig för denna tiden (ekonomiska kriser m.m.)som vi lever i.
-Verkligt engagemang krävs! Vi kan inte bara "glida med" i livet utan vi måste ta tag i livet och jobba allt vi kan!
- Att tänka är det viktigaste vi kan lära oss. Trots att vi får en utbildning, spelar det ingen roll om vi inte tar den kunskapen vi fått och utvecklar den till någonting mer. För att kunna göra detta krävs det att vi tänker till. (Egen tanke: Någonting jag ser som viktigt i min framtida man!!)
- Studera+ be+ föja Gud= veta.
- Tro innebär att inte tvivla. Trots att vi kan vara rädd för att följa DHA måste vi tillämpa vår tro och göra det endå. With faith, you can!
-Undvik fallgropar, undvik omvägar. Dåliga vanor är fallgropar. sluta med de dåliga vanorna redan idag! Jordelivet är för kort för att skjuta upp bättringsdagen.
- Allt du ser på och läser har en inverkan på dig. Håll dig borta från det dåliga.
- Stick to your task till it sticks to you! Håll ut med det du beslutar dig för, till slut kommer det att vara en "del av dig".
- Hjälp andra. När ni hjälper någon annan uppför "berget" innebär det att ni själv är lite närmare toppen.
-Sök Herrens hjälp.
- Make room for Him in your life. He will stand by your side.

Inga kommentarer: