torsdag 19 november 2009

Poulet á la Emelie

idag provade jag att göra en ny maträtt! Visste inte hur de skulle smaka men det blev riktigt bra faktiskt!:D Nicklas (min bror) tog tom mat en gång till vilket han inte brukar göra, (han är kinkig i mat). tänkte skriva receptet om någon vill prova!

-0,5 st blomkålshuvud
-1 L bechamel med ost (70 g. smör, 1 rågad dl mjöl, 1 L mjölk)
-3 champinjoner
-2 tomater
-0,5 st röd paprika
-3 st kycklingfiléer
-limesaft
-vitvinbärs-saft
-kryddor

Häll ca. 3 dl berchamel i botten på en mindre plät med hög kant.
Hacka blomkålen till ca 2 cm tjocka tärningar. Sprid ut över såsen.
Skiva svamparna i ca 1 cm tjocka skivor, sprid ut övever plåten.
Strimla papriken i 1x2 cm tjocka strimlor.
Skiva tomaterna i 1 cm tjocka skivor, sprid ut över plåt.
strö över lite torkad persilja.
Häll ett nytt lager med berchamel över plåten.
Hacka kycklingen i strimlor på 1x2 cm tjocka bitar. Lägg ut över plåt.
Krydda med "Selånger", kycklingkrydda, limesaft och vitvinbärs-saft.
Häll resten av berchamelen över maten, om den inte kan täcka allt spä ut såsen med lite mera mjölk.
Grädda på 190 grader i ca 10-15 minuter.
Kan serveras med ris.

Inga kommentarer: