söndag 30 mars 2014

Grillpremiär 2014


Denna helgen har varit den första riktiga vårhelgen för säsongen här i vackra Falköping. Man har kunnat gå utan jacka och i kortärmat och detta ska ju förstås njutas av fullt ut!

Det blev grillpremiär idag. Klockan 15.00 (cirka) begav jag och min fina make oss ut för att hitta en mysig plats att sitta vid i en park. Vi hittade denna spännande platsen. Det var en gammal scen som såg ut som att den kunde vara kopierad av de gamla grekernas gladiator-åskådarläktare. 
Här sitter David och poserar på översta bänkraden med grillocket i handen.
Vädret var ljuvligt, det var varmt och vindstilla. Vi sprutade på grillgelé på grillbriketterna och satt oss för att sola medan gelén sögs upp i briketterna. Efter ca 15-20 minuter tände vi grillen. Vi väntade och väntade men lyckades aldrig riktigt få fart på värmen. Till slut la vi på köttet utan att briketterna hade blivit "vita". Efter, totalt cirka 2 timmar efter vi tänt på grillen så gav vi upp våra tappra försök att få genomgrillat kött till middag, och gick hem.



Det fick bli den pålitliga gamla stekpannan och spisen som fick göra jobbet istället för grillen. Vid detta laget var vi så hungriga (vi hade inte ätit sedan klockan 09.00 och nu var klockan över 18.00) att vi satt på spisen på full värme.

Lägg till bildtext
Här är det "underbara" resultatet som våra hungriga kroppar kunde skapa. Man kan säga såhär; Detta var inte vad vi hade tänkt oss i morse då vi la köttet i marinad. Vill ni veta hur det smakade i munnen? - Det var knastrigt, torrt, smakade tändgelé och kol. 

"Saftig" och "Smaskig" är två ord som man INTE kan beskriva maten med.
Vi har massor av mat över (i soporna) om någon är sugen på att smaka! Vi betalar er!
Nästa gång får vi nog ringa hit vår grillmästare. Pappa, om du läser detta- we need you!!

Inga kommentarer: